Influencers er ikke uddøende, de laver unicorns. 4 strategier til at bruge dem i din markedsføring

Influencers er ikke uddøende, de laver unicorns. 4 strategier til at bruge dem i din markedsføring

januar 17, 2020 5 Af BloggerCoach

Jesper Buch, Martin Thorborg, Kylie Jenner, Mascha Vang… Hvad har de til fælles? De er alle influencers, der bruger deres talerør til at bygge virksomheder, som bliver solgt for mange millioner kroner.

Så, når der går rygter om, at influencer marketing er dyrt og svært at bevise effekten af, så er det simpelthen ikke sandt. For beviserne for at influencer marketing virker, er der.

Når det alligevel går galt, så er det min erfaring, at bureauer og marketing managers ikke er uddannet til at arbejde med influencers og digitale medier.

Hvad er en influencer?

En influencer er ikke, som mange fejlagtigt tror, udelukkende realitystjerner, der er blevet berømte for ikke at kunne noget. Influencer Marketing Hub definerer en influencer således:

An influencer is an individual who has the power to affect purchase decisions of others because of his/her authority, knowledge, position or relationship with his/her audience. An individual who has a following in a particular niche, which they actively engage with. (Influencer marketing hub 2019)

Det betyder altså at influencers også er f.eks. berømte iværksættere, sportsstjerner, skuespillere, computernørder og verdensomrejsende.

Her får du 4 strategiske redskaber til at arbejde med influencers.

#1 Vælg en influencer, der matcher dit brand

Når du samarbejder med en influencer, så merger du dit brand med influencerens brand. Et godt eksempel på det er f.eks. James Cameron og Rolex, det er et samarbejde, hvor influencerbrandet og virksomhedsbrandet passer rigtig godt sammen. Rolex er uret til pioneren og James Cameron er pioner indenfor filmteknik.

Disse faktorer skal du kigge på, når du vælger influencer:

  • Har du og influenceren samme målgruppe?
  • Passer influencerens livsstil/virke til dit brand?

Case: Dating App’en Bumble og Musiker Marshmello lavede et samarbejde, hvor de gav fans mulighed for at medvirke i den næste musikvideo. DJ’en Marshmello har +14 millioner followers der hovedsageligt består af millennials og Gen Z, præcis den målgruppe Bumble gerne vil i kontakt med. Bumbles mission er at skabe forbindelser mellem mennesker, der ikke bare handler om sex, men om respekt, kreativitet og ligeværd samt et opgør med forældede kønsnormer. Derfor passer deres brand godt sammen med DJ’en Marshmello’s brand. Christopher Comstock (Marshmello) er født efter årtusindeskiftet og repræsenterer deres musikkultur.

Bumble & Marshmello influencer marketing samarbejde

#2 Samarbejd med influenceren

Når man arbejder med influencermarketing, så er det et kreativt samarbejde, hvor virksomhedens brand flyttes ud i influencerens univers.

Et godt eksempel på det er Möet, der beder de influencers de samarbejder med, om at tage billeder fra deres Möetmoments med vennerne.

Det giver en helt anden autencitet til markedsføringen, end når et brand repræsenteres af en skuespiller i en kulisse (traditionel markedsføring). Selvom influencerens følgere godt ved at billedet er sponsoreret, så er det alligevel rigtige mennesker, der hygger sig sammen i den virkelige verden. Og det virker bare mere opnåeligt.

Men for at det kan fungere optimalt, kræver det, at man samarbejder tæt med influenceren, for at finde ud af hvilke situationer i deres liv, der matcher brandet bedst.

Moet influencer marketing campaign
#Moetmoment @MoetUSA

#3 Brug en “always on” strategi

Influencermarketing er ikke en konverteringsoptimeret strategi, det er en brandingdisciplin, hvor dit brand får tilført ethos og patos fra influencerens brand.

Selvfølgelig skal der være en langsigtet salgsstrategi, men det skal være en seeding strategi, der giver modtageren impulser, som påvirker deres købsbeslutning, den dag de er klar til at købe.

Derfor er det også mest frugtbart at etablere et længerevarende samarbejde med en influencer, der løber over 1-2 år.

#4 Indtag én influencerkanal af gangen

Der er en tendens til, at virksomheder gerne vil lægge deres æg i så mange influencerkanaler som muligt på en gang. Det er også fint, hvis man har muskler og kapital til det. Men for langt de fleste, er den bedste strategi at udbrede sit brand influencerkanal for influencerkanal.

Hvis dit brand f.eks. har 100.000 til marketing over det næste år, så når du længst ved at finde præcis det niche medie/influencer, der har ejerskab over din kernemålgruppe, og så investere hele baduljen der.

For det første får du bedre priser, når du booker en stor kampagne, for det andet, så vil influenceren kunne eksponerer dit brand for lige præcis de personer, der er relevante for dig og ingen andre.

Case: Lad os f.eks. sige at du lancerer en ny gamermus, så er det en god strategi at sponsorere en dygtig gamer med gennemsnitligt +10.000 visninger på YouTube. Hans følgerskare vil naturligvis være nogle, der går meget op i gaming og som er first movers, når det kommer til at købe nyt udstyr. Når du så har været kontinuerligt tilstede på denne gamers kanal igennem et år, så har du forhåbentligt fået overbevist hans følgere om, at din gamermus er den hurtigste mus på markedet, og dermed lagt et solidt fundament for en sund forretning. Herefter kan du så indtage nye influencerkanaler.

Det er nøjagtig den samme metode man bruger, når man man går ud i andre lande med sin virksomhed. Det fungerer kun, hvis man har en solid rugbrødsforretning kørende hjemme i Danmark, der betaler regningerne, imens man brænder penge i de andre lande.

Få hjælp til at finde din influencer strategi

Hvis du vil have hjælp til at lave markedsføringssamarbejder med influencers, så skriv til mig. Jeg analysere dine behov, finder de rigtige influencers og hjælper dig med at merge jeres brands.

Maibrit Dessau