Girl Squad: Babes for feminisme

Sex sælger, det har det altid gjort, men det er nyt at sex skal sælge politiske holdninger… I hvert fald i Danmark, hvor politiske piger helst skal være lidt grimme, robuste og tilknappede, for ellers tror vi ikke rigtigt på, at de mener noget vigtigt.

I Italien er de noget foran på bølgen, her kan politikere (Paola Saulino), finde på at love blowjobs til alle de mænd, der bakker op om deres politiske budskab.

Personligt er jeg så liberal, at jeg syntes, kvinder selv må bestemme, om de vil være meget eller lidt påklædte. Om de vil dyrke sex med alle lækre mænd de møder, eller gemme sig selv til ægteskabet.

Nå… Men det var slet ikke feminisme, det skulle handle om. Det skal jo handle om, hvorvidt det er en god markedsføringsstrategi at vise nøgenbilleder af sig selv, for at sælge sin politiske holdning. For vi er vel enige om, at det er det, Nikita Klæstrup, Ekatarina Krarup Larsen og Louise Kjølsen gør, ik?

 

Opdrager mændene

I gamle dage var feminisme noget med, at piger skulle stå sammen mod de undertrykkende mænd, med en lilla ble på hovedet og en fællessang. Men blandt fx Nikita Klæstrups følgere er der hovedsageligt mænd. Det kan man se på facebook, hvor op mod 90% af de likes, hun høster for sine opslag, er givet af det brunstige køn. Hun er altså ikke en alfahun, der repræsenterer et oprør fra ungdommen.

Så hvad er så meningen?

Meningen er, at det er mændene der krænker, og derfor går Girl Squad efter at opdrage mændene, ikke efter at opdrage kvinderne.

Jeg vil ikke kalde mig selv for ekspert i teologi, en titel som Mette Fugl så gavmildt har tildelt mig, men jeg vil kalde mig en ekspert i overlevelse. Jeg fandt en fællesnævner for terror, hustruvold og seksuelt misbrug: Den bedste hævn er at leve, og leve som det passer mig.

For mig er dét netop et velreflekteret valg: efter at have været kvalt, voldtaget og psykisk undertrykt holder jeg hovedet højt. Skriver Ekatarina Krarup Andersen til Politiken. 

Tag den mavesure gammeldags feminister, der mest var trætte af at tage opvasken!

 

feministisk kunst sælger sig på sex
Contemporer feministisk kunst

Trumfer de feministiske kunstnere

Når målgruppen er mænd, så er det en god idé at smide tøjet. Og det trick til at gøre opmærksom på The male gaze, har mange feministiske kunstnere brugt før dem. Bare tænk på Cindy Sherman, Leah Schrager, Marianna Rothen, Mayan Toledano og mange mange flere.

Forskellen på Girl Squad og de feministiske kunstnere er, at førstnævnte på fornemmeste vis har formået at fange opmærksomheden fra den befolkningsgruppe, der normalt ikke har næsen oppe i det højere intellektuelle luftlag.

Bravo siger jeg bare! For alle der har haft deres gåben i det intellektuelle miljø ved, at det ikke er de mænd, der frekventerer her, der skal overbevises. Det er derimod håndværkeren der råber “fisse”, når en flot pige cykler forbi, drengene der kalder piger med et normalt sexdrive for ludere og chefen der kigger for ofte på studentermedhjælpens bryster.

Min konklusion: Girl Squad har lavet deres målgruppe analyse grundigt, og har lagt en vellykket strategi for at fange dem.

 

Det skal du tage med hjem til din blog

#1 Sex sælger, især hvis du har en målgruppe der overvejende består af mænd.

#2 Vær ikke bange for at gå imod normerne, hvis du har en større sag. Vi er jo ikke sat i verden for at gå i et med væggen, og verden er dynamisk, så du kan lige så godt gå forrest og høste al opmærksomheden.

Nikita Klæstrup valentines billede er sexet og magfuldt
Billede fra Nikita Klæstrups blog. Valentines photoshoot med Girl Squad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.